410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások

Szeress öt percig || Tánc határok nélkül


Teodora Tudose || Magyar Táncművészeti Egyetem


Teodora Tudose: Szeress öt percig

A bukaresti Ion Luca Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen végzett hallgatói vagyunk. Az elmúlt évben a Szeress öt percig című előadáson dolgoztunk, amelynek bemutatójára idén május 4-én került sor. A produkció Teodora Tudose koreográfushallgató vizsgaelőadása, amelyet az Okaua Színházi Fesztiválon koreográfiai koncepciójáért és előadásmódjáért díjaztak (Teodora Tudose és Sergiu Diță), a Végzősök Gáláján pedig a legjobb előadás díját nyerte el. Ugyanezen a gálán kapta meg Andrei Cristea a legjobb férfi előadónak járó díjat az előadásban nyújtott teljesítményéért.

A Szeress öt percig az apafigura hiányának személyiségre gyakorolt hatásait taglalja annak fényében, hogy a mindannyiunknak szükségünk van a szeretetre, hogy betöltsünk valamilyen belső űrt. Az előadás középpontjában azok a családi kötelékek állnak, amelyek a későbbiekben befolyással vannak az egyén társadalmi működésére. Az emlékezés, a család, a tudattalan és az elhanyagolás témája jelenik meg az alkotásban.

A Szeress öt percig arra biztat, hogy jobban figyeljünk azokra a gesztusokra, amelyektől szeretve érezhetjük magunkat.

 

Rendezte: Teodora Tudose
Koreográfus: Teodora Tudose
Zeneszerző: Sarah Mitrofan

Előadják: Teodora Tudose, George Pleșca, Andrei Cristea, Sergiu Diță

 

Magyar Táncművészeti Egyetem: Tánc határok nélkül

A táncművészet már régen lebontotta a határokat. Azt látjuk, hogy elengedhetetlen a hallgatók számára a külföldi minták, iskolák, fesztiválok megismerése ahhoz, hogy igazán elismert táncművészek legyenek. A sikerek kulcsa ugyanis a nemzetközi gyakorlatok megismerésében rejlik. Ezen túl intézményünk beiskolázási tevékenysége szempontjából is fontos, hogy a tehetséges hallgatóink produkcióit a külföldi közvélemény is megismerje.

Nemzetközi kitekintés segítségével gazdagodhatott a fiatalok eddigi tudása, mely erősíti színpadi jelenlétüket, versenyszellemüket és kitartásukat. Fontos visszajelzést kaphatnak nem csak hazai színtéren való saját helyzetükről, ám multinacionális skálán is elhelyezhetik tudásukat, ami erősíti őket. A Magyar Táncművészeti Egyetem a táncművészet számtalan diszciplínáját lefedő és kiemelkedő eredményeket felmutató művészeti felsőoktatási intézmény Magyarországon. Az Egyetem célkitűzése, hogy 2030-ra Európa meghatározó, legelső 3 táncművészettel összefüggő képzési központjává váljon.