410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások

RAMAZURI


Duda Éva Társulat


A Duda Éva Társulat ma már az ország egyik legismertebb kortárstánc formációja. Repertoárunk újabb színekkel és alkotásokkal gyarapodik évről évre nem csupán hazai, de nemzetközi vendégalkotók meghívása által. Művészi munkánk során szorosabb kapcsolatot kívánunk létesíteni az ismertebb és a progresszívebb színházi műfajok között. 

A RAMAZURI nevettet, ellazít, feltölt és elkápráztat. Látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, melyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást. Ebben a világban maga a mozgás a nyelv, amit a test és az arcjáték beszél el. Humor és dráma kéz a kézben jár, miközben egyformán vannak jelen szelíd és harsány megoldások, elegancia és komédia, valóság és fantasztikum. Ez a produkció egy élesre csiszolt groteszk tükör, melyben fenséges és esetlen emberi vonásokat láthatunk nagyító alatt megelevenedni. Az előadás egyik fő eleme a látvány, miután speciális eszközök és térelemek adnak lehetőséget meghökkentő mozdulatok és egy különleges formavilág kibontakozásának. Farkas Izsák és Szarvas Dávid élőzenei duója pedig garantálja a teljesen egyedi karneváli hangulatot, melyben az elektroswing, az etno, a jazz és hip-hop irányzatok is megjelennek.

 

Rendező, koreográfus: Duda Éva
Zene: Farkas Izsák, Szarvas Dávid
Fénytervező: Pető József
Díszlet: Duda Éva
Jelmez: Kiss Julcsi

Előadók: Bundschuh Vera, Eleonora Accalai, Nyeste Adrienn, Szilvási Anna, Pataki Noémi, Dragos Dániel, Füzesi Csongor, Ivanov Gábor, Déri András, Kovács Mátyás, Farkas Izsák, Szarvas Dávid