410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások

Agapé


PR-Evolution


A világhírű londoni Rambert Dance Company-ból való hazatérése után, Kun Attila vezetése alatt indult el az állandó tagok nélküli, projekt-rendszerben működő együttes. A társulat vezetését 2008-ban vette át Nemes Zsófia, és az együttes új alkotókkal gyarapodva a kortárs hazai táncélet egyik legtermékenyebb társulatává érett.

Erős technikai elvárások és igényes művészi kifejezés jellemzi a társulat munkáit, amely 2020-ban munkássága elismeréseként megkapta a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést. A PR-Evolution Dance Company 2003-ban alakult, 2014 óta kiemelt kategóriájú táncegyüttesként működik. Hitvallásuk az új utak keresése és a kortárs tánc népszerűsítése a tánc szépségén, a mozdulatok kifejezőerején és az emberi test játékán keresztül.

Már Jézus eljövetele előtt is létezett az agapé, a szeretet legtisztább formája, amely önzetlen, feltétel nélküli és tevőleges, megbocsátani képes. Manapság sokan érzik úgy, hogy zsákutcába jutottak, elmerülve a külső valóság egyeduralkodó hiedelmében, árnyképeket kergetve önmagukról, mindig jobbat és többet akarva elvesznek az elégedetlenségben, elfelejtik, mi a szeretet. A mindennapok tele vannak a jól ismert Nárcisz és Ekhó történet variánsaival, a pszichológusok szerint ezek növekvő tendenciát mutatnak. Ám az agapé tanulható, nem ösztönmegnyilvánulás. Előadásunkkal arra szeretnénk biztatni nézőinket, hogy ne adják fel az útkeresést a békéhez, az otthonra találáshoz – az agapéhoz!

 

Rendező: Nemes Zsófia
Koreográfus: Nemes Zsófia
Zene: Gergely Attila, Nagy Teodóra, Sarshar Ghozat
Díszlet: Komesz Borbála, Zubor Katalin
Jelmez: Nemes Nóra
Dramaturg: Fabacsovics Lili

Előadók: Rudisch Boglárka, Novák Laura, Saioa Poblador, Elisa Insalata, Philipp Noémi, Szabó Áron, Gyugos Dominik